Ασύρματα δίκτυα σημαίνει δίκτυα που έχουν την δυνατότητα να κινούνται γρήγορα και αποφασιστικά προς έναν στόχο: την παραγωγικότητα.Ολοένα και καλύτερες τεχνολογίες κάνουν αυτή τη δυνατότητα πιο προσιτή λόγω κόστους. Ασύρματα Ιδεατά Δίκτυα σημαίνει δίκτυα που έχουν μία επιπρόσθετη αλλά πολύ σημαντική δυνατότητα την ασφάλεια διακίνησης των δεδομένων σας.

Συνεχής και αξιόπιστη διασύνδεση  χωρίς καλώδια που τρέχουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον είναι το σαφές αίτημα των επιχειρήσεων. Η Terabyte μπορεί και το κάνει πράξη με μεγάλη ταχύτητα και πολύ μικρό κόστος.

Με τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες GSM και GPRS έχουμε αρκετούς φυσικούς περιορισμούς κυρίως στην ταχύτητα ενώ πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και το κόστος.

Τη λύση στο όλο πρόβλημα έρχεται να δώσει μία νέα πολλά υποσχόμενη τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης η γνωστή σε όλους πλέον WiFi η οποία βασίζεται στο 

πρωτόκολλο IEEE802.11b (ως το πλέον γνωστό και αποδεκτό πρότυπο) ενώ έχει φτάσει πλέον να υποστηρίζει και πιο σύγχρονα πρωτόκολλα όπως το IEEE802.11g και IEEE802.11n.

Γιατί όμως η ασύρματη τεχνολογία αποτελεί ανάγκη για την επιχείρησή σας;

Για πολλούς και διάφορους λόγους. Υπάρχουν εταιρείες με πωλητές που έρχονται και φεύγουν απο την εταιρεία με το φορητό τους. Άλλες επιχειρήσεις έχουν πελάτες που είναι αναγκαία συνθήκη η σύνδεσή τους με το internet.

Η ολοένα και πιο γνωστή μόδα των hotspot γίνεται επιτακτική ανάγκη για επιχειρήσεις όπως ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια κλπ. Ένα ασύρματο τοπικό δίκτυο (Wireless LAN) είναι μία ανάγκη για την επιχείρησή σας ως επέκταση και λύση για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων. Ο σημερινός τρόπος εργασίας απαιτεί άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και δεδομένα και η απαίτηση αυτή αυξάνεται συνεχώς. Και όχι μόνο για το laptop σας, για palmtop, κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτές που πιάνουν χώρο σε ένα σημείο της επιχείρησης και πλήθος άλλων περιφερειακών συσκευών.....

Ποια αποτελούν όμως τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για την επιχείρησή σας και πως θα έχετε μία σύντομη απόσβεση;


1. Η ελευθερία του ασύρματου: Τα ασύρματα δίκτυα προσφέρουν μια τεράστια ελευθερία στους εργαζόμενούς σας, γιατί πολύ απλά δεν τους αναγκάζουν να δουλεύουν αποκλειστικά σε ένα χώρο. Μια συζήτηση. Μια μετάβαση στο room των συνεδρίων. Μια πιο ελαφρή συζήτηση με έναν πελάτη που είναι αδύνατο να γίνει σε ένα πολυσύχναστο χώρο όπως το γραφεία των εργαζομένων και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει σε έναν ήσυχο χώρο συζητήσεων είναι λόγοι για να αποκτήσετε ασύρματο δίκτυο. Η κάλυψη του χώρου της επιχείρησης με ασύρματο δίκτυο μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγικότητά τους με αποτέλεσμα την έμμεση κερδοφορία της επιχείρησης.

2. Ευκολία μετακίνησης: Σήμερα η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου δεν αποτελεί πολυτέλεια. ΠΟλλές επιχειρήσεις δεν έχουν σταθερή έδρα ή νοικιάζουν τον χώρο που εδρεύουν. Και αυτό μπορεί να συμβαίνει αρκετά συχνά. Σκεφτείτε ότι με το ασύρματο η μόνη μετακίνηση είναι των μονάδων μετάδοσης που μπορεί να γίνει χωρίς καν εξειδικευμένο προσωπικό. Το τι θα γίνει αν γίνει μετεγκατάσταση του δικτύου σε περίπτωση ενσύρματου δικτύου; Το αφήνουμε στη δική σας ευχέρεια!! Επίσης σκεφτείτε ότι υπάρχουν χώροι που δεν επιδέχονται αλλαγές στη δομή τους όπως για παράδειγμα διατηρητέα κτήρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση του ασύρματου δικτύου είναι μονόδρομος .

3. Μεγάλο αρχικό κόστος, αλλά άμεση απόσβεση. Αν σκεφτείτε ότι ο αρχικός εξοπλισμός για την ασύρματη υλοποίηση είναι ίσως πιο ακριβός απο έναν ενσύρματο τότε σκεφτείτε τα συνολικά έξοδα εγκατάστασης καθώς και τα μακροπρόθεσμα οφέλη απο μετακινούμενες μονάδες επιχειρήσεων. Τότε ο ασύρματος εξοπλισμός είναι αρκετά πιο φθηνός.

4. Κάθε συσκευή διαθέτει WiFi. Ακόμη και αν αυτό δεν είναι απόλυτο στην επόμενη πενταετία είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλες οι συσκευές θα υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο! Εννοείται βέβαια πως σήμερα δεν υπάρχει notebook που να μην διαθέτει wifi. Όσο για τεχνολογίες; Δείτε μόνο την κίνησης μίας απο τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της δικτύωσης της CiSco με το ασύρματο voip τηλέφωνό της που βασίζεται σε wifi!

Όταν το γρήγορο internet είναι γεγονός να είστε σίγουροι ότι η επόμενη κίνηση είναι το ασύρματο internet.

Εμείς στην Terabyte μπορούμε δυνατά και αξιόπιστα να σας υποστηρίξουμε σε αυτό.