Σε αντίθεση με τις web κάμερες που σίγουρα οι περισσότεροι έχετε σε χώρους γραφείων ή σπιτιών οι δικτυακές κάμερες έχουν σοβαρά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να σκεφτείτε.

Το πιο βασικό απο αυτά; Λειτουργούν χωρίς την βοήθεια υπολογιστή. Ενώ οι web κάμερες λειτουργούν συνδεδεμένες σε υπολογιστή (συνήθως μέσω της θύρας USB) σε αντίθεση οι δικτυακές κάμερες (IP Κάμερες) έχουν ενσωματωμένο μικροϋπολογιστή με εξειδικευμένο software που παρέχει δυνατότητες υψηλών λειτουργιών και πολλών διαθέσιμων πόρων.

Είναι κρίμα να μην εκμεταλεύστε την ήδη υπάρχουσα δομημένη καλωδίωση του κτηρίου σας για να μπορείτε να ελέγχετε τους χώρους σας και μάλιστα απο το σπίτι. Με τις IP Κάμερες έχετε πολλές δυνατότητες για απομακρυσμένο έλεγχο του χώρου σας και μάλιστα με τη βοήθεια των πιο αξιόπιστων πρωτοκόλλων επικοινωνίας όπως TCP/IP, UDP/IP, SMTP, HTTP/FTP,DHCP,DDNS κ.α.

Με δυνατότητα διαχείρισης απο παντού μέσω του τοπικού δικτύου της επιχείρησής σας ή μέσω του internet μπορείτε να τις χειριστείτε απο παντού. Με μία πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών οι κάμερες IP δεν είναι απλά μάτια αλλά εργαλεία δουλειάς.

Δείτε μερικά απο αυτά τα επαναστατικά τους χαρακτηριστικά:

1. Δυνατότητες νυχτερινής λήψης με τη βοήθεια πολλαπλών LED υπερύθρων
2. Δυνατότητες αποστολής εικόνας και video σε PDA, κινητά, email.
3. Δυνατότητες φωνητικών μηνυμάτων σε περίπτωση που αντιληφθούν κίνηση στον χώρο κάλυψης.
4. Δυνατότητες τηλεχειρισμού απο απόσταση με μεγάλα εύρη περιστροφής (πάνω, κάτω, δεξιά ,αριστερά)
5. Δυνατότητες υψηλών αναλύσεων
6. Δυνατότητες συμπίεσης video
7. Δυνατότητες ψηφιακών εισόδων - εξόδων
8. Πολύ χαμηλές καταναλώσεις ρεύματος
9. Δυνατότητες αυτόματης αποθήκευσης σε FTP Server εκτός των κτηριακών εγκαταστάσεων της επιχείρησης.
10. Αδιάβροχες
11. Με υψηλές αντοχές σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες
12. Δυνατότητες εγγραφής σε διάφορα αποθηκευτικά μέσα Cards, Σκληρούς Δίσκους κ.α.
13. Δυνατότητες ασύρματης ή ενσύρματης δικτύωσης
14. Δυνατότητες υψηλού zoom (οπτικού και ψηφιακού)
15. Δυνατότητες πρόσβασης πολλαπλών χρηστών (πχ εσείς και ο συνέταιρός σας)
16. Δυνατότητες λειτουργίας αποκλειστικά μέσω καλωδίου ethernet χωρίς την παροχή ρεύματος (σε περίπτωση απομακρυσμένου σημείου).
17. Δυνατότητες ασύρματης μετάδοσης με τη χρήση ασφάλειας WEP.
18. Υψηλές αντοχές σε βανδαλισμούς με ειδικά υλικά.
19. Δυνατότητες διαχείρισης απο πολλά λειτουργικά συστήματα (windows, linux, macos)


και ένα πλήθος δυνατοτήτων που είναι σίγουρο ότι θα σας λύσουν τα χέρια.

Ποια είναι όμως τα βασικά πλεονεκτήματα των δικτυακών καμερών έναντι των αναλογικών; Και ποιοι είναι οι βασικότεροι λόγοι που πρέπει να σκεφτείτε για να προχωρήσετε σε ένα σχέδιο για την αναπαλαίωση του υπάρχοντος εξοπλισμού σας; 

Ας δούμε μαζί τα 7 βασικότερα πλεονεκτήματα των δικτυακών καμερών έναντι των αναλογικών:

1. Δεν χρειάζετε να χτίσετε το δίκτυό της κάμερας, εκμεταλεύεστε το ήδη υπάρχον.

2. Μόνο στις δικτυακές κάμερες το σήμα μπορεί να κρυπτογραφηθεί. Και η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε αυτές τις εφαρμογές.

3. Οι αποστάσεις στις δικτυακές κάμερες δεν παίζουν κανένα ρόλο.

4. Η απομακρυσμένη διαχείριση είναι πανεύκολη στις δικτυακές κάμερες και μπορεί να είναι ανεξάρτητη λογισμικού (συνήθως όλο το λογισμικό είναι ήδη προεγκατεστημένο πχ ο browser Internet Explorer)

5. Οι δικτυακές παρέχουν περισσότερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια λόγω των πολλών megapixel και της ευαισθησίας των φακών CCD.

6. Σε μεγάλες εγκαταστάσεις το δίκτυο με αναλογικές κάμερες καθίσταται εξαιρετικά πολύπλοκο, προφανώς οι δικτυακές κάμερες αποτελούν μονόδρομο στις μεγάλες επιχειρήσεις.

7. Το μέλλον είναι ψηφιακό. Προφανώς η σύνδεση παλιών αναλογικών καμερών με ψηφιακό εξοπλισμό φαντάζει λύση "ανάγκης" και καθόλου αξιόπιστη.

Ασύρματη Παραγγελιοληψία

Το Waiter Pro είναι ένα σύγχρονο σύστημα ασύρματης παραγγελίας για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, αναψυκτήρια) που παρέχει ταχύτητα, ευχρηστία και έλεγχο στη διαχείριση των παραγγελιών, εξασφαλίζοντας την σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη.

Απλό και εύκολο στην χρήση, επιτρέπει την άμεση λήψη της παραγγελίας απο το τραπέζι και την ταυτόχρονη αποστολή της για εκτύπωση στον χώρο παρασκευής. Λειτουργεί αυτόνομα χωρίς ύπαρξη κεντρικού υπολογιστή και είναι ανεξάρτητο απο το ταμειακό σύστημα της επιχείρησης. Η εφαρμογή στα τερματικά χειρός έχει σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζει την ταυτόχρονη επικοινωνία μεταξύ πολλαπλών τερματικών και πολλαπλών εκτυπωτών. Η προσθήκη ενός επιπλέον σερβιτόρου ή ενός επιπλέον εκτυπωτή κουζίνας γίνεται αυτόματα με την ένταξη τους στο ασύρματο δίκτυο. 
Τα βασικά πλεονεκτήματα του Waiter Pro είναι: 
• Ευχρηστία 
• Ταχύτητα 
• Εποπτεία 
• Οικονομία

Περιγραφή - Waiter Pro

Ολοκληρωμένο σύστημα Ασύρματης Παραγγελίας. Περιλαμβάνει: Τερματικό χειρός με προεγκατεστημένη εφαρμογή, επιπλέον μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία, δικτυακό εκτυπωτή παραγγελιών, Acces Point, Switch, Άδεια χρήσης εφαρμογής, user manual.