Καλάθι:
Σύνολο 0,00 €
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο! Προσθέστε ένα προιόν

Σύνολο 0,00 €

ote

Δελτίο Τύπου:
Ολοκληρώθηκε σήμερα μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Deutsche Telekom AG. Το ύψος της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 284.051.959,81 ευρώ.

Αναλυτικά : ΤΑΙΠΕΔΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 06 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, οι κάτοχοι Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα έκδοσης απόδειξης λιανικών συναλλαγών σε ευρώ και εξακολουθούν να εμφανίζονται στο υποσύστημα Taxis ως ενεργοί, καλούνται να δηλώσουν την εκπρόθεσμη παύση αυτών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέχρι την 28-02-2018. Από την 01-03-2018 και στο εξής τυχόν εμφάνιση ΦΗΜ της ανωτέρω κατηγορίας ως ενεργού στο υποσύστημα Taxis, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης ια΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του ν.4174/2013

Με την ίδια απόφαση, αποσύρονται από την χρήση οι ΦΗΜ των οποίων η διάθεση, η μεταβίβαση μεταχειρισμένων, η χρηματοδοτική μίσθωση καθώς και η τοποθέτηση φορολογικών μνημών λόγω πλήρωσης των παλαιών έχει ρητά απαγορευτεί από 01-10-2008 με τις διατάξεις της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1063/26.3.2008. Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ, υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-05-2018, την παύση αυτών κατά περίπτωση στο σύστημα TaxisNet ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση. Από την 01-06-2018 και εξής, τυχόν εμφάνιση ΦΗΜ της κατηγορίας αυτής ως ενεργού στο υποσύστημα Taxis, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης ια΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του ν.4174/2013.

Το πρόστιμο επιβάλλεται, όταν διαπιστώνεται ότι η επιχείρηση εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, και ανέρχεται στα πεντακόσια (500) ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

Πηγή: Taxheaven ©

Μία νέα UWP app παρουσιάζεται στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματιστών Build 2018 από τη Microsoft. Πρόκειται για το Your Phone, που έχει ως στόχο τον πανεύκολο συγχρονισμό των τηλεφώνων σας με υπολογιστές που τρέχουν Windows 10.

Έτσι, θα μπορείτε να μεταφέρετε απλά και γρήγορα δεδομένα, όπως φωτογραφίες, μηνύματα, αλλά και notifications μεταξύ των συσκευών σας. Ο συγχρονισμός είναι τόσο άμεσος, που τραβώντας μιά φωτό στη συσκευή σας, αυτή γίνεται διαθέσιμη στο PC σας αυτόματα. Μπορείτε ακόμη, όπως σημειώνει η Microsoft "να στέλνετε web pages απευθείας από τον τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας και να συνεχίζεται αυτό που κάνατε άμεσα σε μία μεγαλύτερη οθόνη".

O Joe Belfiore θα πραγματοποιήσει μία επίδειξη της εφαρμογής στο Build 2018, μπορείτε όμως να την κατεβάσετε ήδη για να τη δοκιμάσετε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κεντρική παρουσίαση της Google στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2018, που άνοιξε την αυλαία του πριν μερικές ώρες, δε θα μπορούσε να αφορά τίποτα άλλο παρά το Android P, την επόμενη -και πολλά υποσχόμενη- έκδοση του λειτουργικού. Μπορεί να μη μάθαμε ακόμη το όνομα του "γλυκού" που θα "βαφτίσει" τη next version του Android, όμως, πήραμε πολλές πληροφορίες για τα νέα χαρακτηριστικά του.

Έχοντας, φυσικά, έμπνευση από τις τάσεις της εποχής, το Android P γίνεται πιο έξυπνο από ποτέ, ενώ, παράλληλα, ανανεώνεται και η εμφάνισή του με αλλαγές στα εικονίδια, το dock και άλλα στοιχεία του interface. Αλλαγές έχουμε φυσικά στην πλοήγηση που αποκτά περισσότερα gestures και γίνεται πιο απλή και προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συσκευές.

Μία σειρά από λειτουργίες κάνουν τη συσκευή σας πιο ...smart από ποτέ. 'Ετσι, η λειτουργία Adaptive Brightness μπορεί να προσαρμόσει το φωτισμό της οθόνης κάθε συσκευής ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται, ενώ η λειτουργία Adaptive Battery, σε συνεργασία της Google με την DeepMind, μπορεί να παρέχει προτεραιότητα όσον αφορά την ενέργεια της μπαταρίας στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης, κλείνοντας apps που "τρέχουν" στο background.

Μέσω των App Actions, το smartphone αντιλαμβάνεται μόνο του την επόμενη ενέργεια που θέλετε να εκτελέσετε και απλά σας την.... προτείνει, ενώ με τη βοήθεια του Slices, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μία εφαρμογή μέσα από άλλες. Π.χ. κάνοντας μία αναζήτηση για μία υπηρεσία μεταφορών όπως το Lyft, σας εμφανίζονται αυτόματα πληροφίες για το κόστος και τη διαδρομή.

Στο Android P έρχονται, όμως, και νέα gestures που απλοποιούν την πλοήγηση, αποτελώντας ιδανική λύση σε μία εποχή που οι συσκευές γίνονται "ψηλότερες" και είναι δύσκολο να τις χρησιμοποιήσετε με το ένα χέρι. Όλα γίνονται μέσα από ένα clean home button όπου μπορείτε με swipe up έως το πάνω μέρος της οθόνης να δείτε το ανασχεδιασμένο Overview και με tap να ανοίξετε μία εφαρμογή, ενώ με απλό swipe up έχετε πρόσβαση στις ανοικτές εφαρμογές σε ένα ανασχεδιασμένο οριζόντιο multitasking. Το πλήκτρο back δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, αλλά και αυτό δίνει το "παρών" στις περιπτώσεις που απαιτείται.

Το Smart Text Selection που συνεργάζεται με το Overview αναγνωρίζει γιατί επιλέγετε μία λέξη και σας προτείνει ενέργειες, ενώ επανασχεδιάζονται τα Quick Settings, υπάρχει πιο εύκολη διαχείριση για τα notifications, νέος τρόπος για να βγάλετε screenshots κ.ά.

Επιπλέον, το Android Dashboard σας δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύετε σε συγκεκριμένες εφαρμογές, με το App Timer μπορείτε να βάλετε χρονικό περιορισμό στη χρήση μίας εφαρμογής, ενώ με τα Shush & Wind Down ενεργοποιείται το Do Not Disturb mode ενώ η οθόνη γίνεται ασπρόμαυρη την ώρα του ύπνου σας και επιστρέφει στα κανονικά της χρώματα το πρωί.

Να σημειώσουμε ότι το Android P Beta είναι ήδη διαθέσιμο για τα Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Vivo X21/UD, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi MIX 2S, Nokia 7 Plus και Essential PH-1.

Σελίδα 1 από 2

2643 023555

Τηλεφωνικές παραγγελίες

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ- Παρ: 8.00 - 18.00

Δωρεάν Αποστολή

Για παραγγελίες άνω των 80€

Επιστροφή Χρημάτων

Εντός 14 ημερών

Terabyte